לטענת אנגל אירופה, בהענקת השעבודים פעלו נושאי המשרה הבכירים של אנגל אירופה דאז תוך הפרה בוטה של חובות האמון, הנאמנות והזהירות שלהם כלפי החברה, באופן המחייב להצהיר על בטלות השעבודים. אנגל אירופה טוענת עוד כי השעבודים הוענקו במצב של חדלות פרעון ברור ומפורש של החברה, תוך העדפת נושים בוטה ופסולה, שנושאי המשרה הבכירים הקודמים של החברה היו מודעים להם היטב. לטענתה, השעבודים על שני נכסיה היו בבחינת עסקאות חריגות שלא אושרו כדין במוסדות החברה.
המסחר במניות ואג"ח של חברת אנגל אירופה הושעה לאחרונה. אנגל אירופה, המיוצגת על ידי עו"ד צבי בר נתן ומרב ברוך ממשרד מ. זילגמן ושות', היא החברה הבת של לגנא הולידנגס – שהיתה בשליטתו של שעיה בוימלגרין. לפני כשבוע, לאחר שנקלעה לחובות הוצא נגדה צו פירוק החל מ-2007 – אז רכש בוימלגרין את אשכול החברות תמורת 430 מיליון שקל ועד לקריסתן באמצע 2009 – פעלו לגנא, אנגל אירופה ואנגל משאבים כקבוצת חברות אחת שנוהלה על ידי אותם נושאי משרה בכירים. בכל החברות כיהן בוימלגרין כיו"ר הדירקטוריון, כסגנו שימש מתי דב, המנכ"ל היתה יעל מילר, סמנכ"ל הכספים מאיר פוירשטיין ומבקר הפנים דניאל שפירא.
לשיטת אנגל אירופה, כאשר החברה כבר היתה חדלת פרעון במהלך 2009 נרקמה עסקה בין מחזיקי האג"ח של החברה לבין נושאי משרה בכירים באנגל אירופה דאז שהתיימרו לייצג את האינטרסים של אנגל אירופה אך ייצגו אינטרסים זרים לה, בין היתר בשל תפקידיהם בחברות בנות אחרות של לגנא. אנגל אירופה מלינה כי השעבודים הוענקו למחזיקי האג"ח ונרשמו על שם הנאמן ללא כל תמורה בגינם וולא פטור על חוב כולל של החברה כלפי מחזיקי האג"ח שלה, כנהוג וכמקובל בהסדרי חוב בין החברה למחזיקי אג"ח.
הנהלתה החדשה של החברה מונתה ביולי השנה ולגרסתה גילתה באמצעות דו"ח ביקורת חקירתית שנעשה לבקשתה על ידי משרד רו"ח ברלב ושות', ממצאים חמורים. בין היתר נטען כי "האנדרלמוסיה באופן ניהול החברות בקבוצת אנגל פגעה באינטרסים של חברת אנגל אירופה". ברלב ציין בדו"ח החקירה המצוטט התביעה כי "במהלך הבדיקה עלו קשיים רבים להתחקות אחר התנועות הכספיות בחברה לאור חוסר יכולת מצד הנהלת הקבוצה להפריד ולהפיק מתוך מערכות המידע של הקבוצה, את החומר והמסמכים השייכים בלעדית לחברה".
מאת הילה רז, דה מרקר, 25.10.2010