החברה, בה נותרו כ-20 עובדים, תמנה את החשב כמנכ"ל. הבוקר נחשף ב"כלכליסט" כי כנגד החברה הוגשה תלונה במשטרה. פעילות שטרנברג גרמה לסכסוך בין בעלי המניות
בהיל"ת, החברה שמאחורי המותג Hallo, מנסים להילחם בתדמית שהחלה להיווצר ביחס לחברה, לאחר סדרה של אירועים מביכים, ביניהם פיטורי עשרות עובדים, הכרזה שלא התגשמה על כניסה לשוק הסלולר כמפעיל וירטואלי, פרסומים אודות עברו הפלילי של דוד שטרנברג, שלטענת Hallo לא החזיק בתפקיד רשמי בחברה אך התברר כי פעל מטעמה, וחשיפת "כלכליסט" הבוקר כי בשבוע שעבר הוגשה כנגד החברה תלונה במשטרה בגין חוב לכאורה בסך מיליוני שקלים כחלק מהסתבכות רכישת המפעיל הוירטואלי סלראן.
החברה תמנה בשבוע הבא את חיים חיון, המשמש כיום כחשב החברה, כמנכ"ל, והוא יחליף את רוני לשצ'ינסקי שסיים את תפקידו השבוע כחלק מגל הפיטורים האחרון שנחשף ב"כלכליסט". ל"כלכליסט" נודע כי לאחר גלי הפיטורים נותרו בחברה, שהעסיקה בשיאה כ-100 עובדים ו-20 עובדים זמניים נוספים, כ-20 עובדים בלבד. בכך חוסלה סופית כל פעילות הסלולר שנרכשה בידי היל"ת מאיתוראן, למעט ציוד התקשורת ורישיון המפעיל הוירטואלי. החברה תמשיך בזמן הקרוב לפעול כספקית שיחות בינלאומיות, בעת שתבחן את המשך דרכה. כזכור, לחברה אין כיום הסכם אירוח מול חברת סלולר קיימת שבאמצעותו תוכל לספק שירות סלולרי, והיא נסמכה עד כה בעיקר על תקווה ששר התקשורת יכפה על פלאפון לקיים את ההסכם שביטלה האחרונה טרם מסיבת העיתונאים בה הכריזה Hallo על חבילת הסלולר הבלתי מוגבלת תמורת 99 שקל.
כחלק מהמאבק בפרסומים מנסה היל"ת להסיט את הרמיזות על מעשים בלתי כשרים שבוצעו כביכול מטעמה לעבר דודי שטרנברג. גורם מטעמו של יו"ר החברה,
יורם שכטר, מסר ל"כלכליסט" כי בשבועות האחרונים הבין שכטר כי פעולותיו של שטרנברג, לו ניתנה קודם לכן יד חופשית, פוגעות בחברה. "אכן נפלנו קורבן לפעילות של דודי, הוא השתמש בנו, ועם הזמן רק קלטנו את זה", אומר גורם בחברה המקורב לשכטר. "עסקאות שביצע עם חברות מסויימות הניבו לנו הפסדים, ואולי עבורו הניבו דווקא תוצאה אחרת. מאז החלפנו את כל הספקים שהוא הביא לנו. במקביל להצטמצמות החברה כתוצאה מהעיכוב בפעילות הסלולר הוחלט גם להרחיק את שטרנברג לגמרי מהחברה, ובימים אלו אנחנו בודקים כמה נזקים נגרמו לנו עקב פעילותו, ויתכן שאף ננקוט באמצעים כנגדו בעקבות תוצאות הבדיקה".
שכטר מינה את משרד רו"ח ברלב לבדיקת המהלכים הכספיים שבוצעו בחברה בחודשים האחרונים, וכחלק מבדיקה זו לבחון האם בוצעו בתום לב. הנושא רגיש במיוחד, כיוון שהוא אף מפצל בין בעלי המניות של החברה – שכטר מחזיק ב-50% מהמניות, ואילו שני בעלי המניות הגדולים האחרים הם משפחת זבולוני (23%) ומשפחת פרנקל הבלגית (23%). שטרנברג נשוי לבתה של הרבנית ברוריה זבולוני, ואחותה של רעייתו אף משמשת כיועצת המשפטית של החברה. שטרנברג גם הציג עצמו כמקורב למשפחת פרנקל בעת שנפגש עם ספקים ולקוחות. לאור הקרבה המשפחתית של שטרנברג למשפחת זבולוני, קיים חוסר אמון מוחלט של שכטר במשפחה, והוא מידר את קרובי המשפחה המועסקים בחברה מפעילות בה. בתגובה שכרו בעלי המניות הנותרים את משרד עו"ד וינרוט על מנת למנוע משכטר להשתלט על החברה.
נסיונות לקבל את תגובתו של שטרנברג לא צלחו.
מאת גילעד נס, כלכליסט, 10.05.2012